Νόστιμα μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα και τριμμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα!

Θυμόσαστε τη συνταγή για τους κουραμπιέδες που σας είχα δώσει πριν μέρες; Σήμερα με μια μικρή παραλλαγή θα γίνει μια νόστιμη συνταγή για μπισκότα βουτύρου με κουβερτούρα σοκολάτα και χοντροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και πώς θα τα φτιάξετε!

Υλικά
300 γρ βούτυρο Κερκύρας
200 γρ φυτίνη
1/4 κουταλάκι σόδα
2 φλιτζανάκια ούζο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κρόκο αυγών
1 βανίλια
2 κούπες χονδροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει (περίπου 1 κιλό)
300 γρμ μαύρη ή λευκή κουβερτούρα

Εκτέλεση:
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την φυτίνη μέχρι να ασπρίσουν.
Στην συνέχεια ρίξτε σταδιακά τα υλικά ένα-ένα όπως τα έχω με τη σειρά στα υλικά, δηλαδή σόδα, ούζο, άχνη, κρόκο, βανίλια, αμύγδαλα.
Στο τέλος ρίξτε το αλεύρι σιγά-σιγά ζυμώνοντας. (Προσοχή: Μπορεί να μην πάρει 1 κιλό μπορεί να πάρει λιγότερο. Προσέξτε να μη γίνει σφιχτή η ζύμη σας)

Ανοίξτε με έναν πλάστη τη ζύμη σας και με κουπάτ φτιάξτε σχέδια. (εγώ έφτιαξα αστεράκια και καρδούλες)
Βάλτε μια λαδόκολλα στο ταψί σας και ψήστε στους 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.


Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από εσάς και από το μέγεθος των σχεδίων σας. Αφήστε να κρυώσουν και διακοσμήστε με την κουβερτούρα που θα έχετε λιώσει σε μπεν μαρί όπως έκανα και εγώ!

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved