Στήθος γαλοπούλας με πορτοκάλι! (εικόνες βήμα-βήμα)

Σήμερα θα μάθετε μια καινούρια και συνάμα νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε την επόμενη φορά το στήθος γαλοπούλας που θα έχετε προς μαγείρεμα.

Ειδικά αν αγαπάτε το άρωμα πορτοκαλιού και γενικότερα το πορτοκάλι, σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά:
Ένα κομμάτι στήθος γαλοπούλας με πέτσα
1 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο (3 σκελίδες)
1 κ.τ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα ​​δεντρολίβανο
1 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
αλάτι χονδρό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.τ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Ζωμό κοτόπουλου 1/2 φλιτζάνι
1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάλτε τα τριμμένα μυρωδικά σας και προσθέστε μέσα στο μπολ τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Με το χέρι σας απλώστε το μείγμα σας, πάνω από το δέρμα, μέσα και κάτω από το κόκκαλο.


Σε ένα ταψί βάλτε τις φέτες με το πορτοκάλι και ακουμπήστε επάνω το στήθος γαλοπούλας.
Ρίξτε το χυμό πορτοκάλι και το χυμό λεμόνι μέσα στο ταψί όπως στη φωτογραφία.


Προσθέστε και τον ζωμό από κοτόπουλο και ψήστε στους 180-200 βαθμούς για 1 1/2- 2 ώρες.
Μόλις πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, αφαιρέστε από τον φούρνο, σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε το για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.

Έπειτα βάλτε το ζωμό σε ένα κατσαρολάκι και με λίγο κορν φλαουρ χυλώστε το ώστε να φτιάξετε μία ωραία γλασέ κρέμα!

Καλή επιτυχία!

image via inspiredtaste.net

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved