Ψητά κολοκυθάκια με σαλάτα caprese και σως ρόκας
Μετά από ένα άκρως χορταστικό χριστουγεννιάτικο γεύμα, μία γευστική σαλάτα μπορεί να ικανοποιήσει εξίσου τον ουρανίσκο μας.
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι γιορτές μόλις άρχισαν!
Υλικά
4 κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
2 x 120g μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
Σως ρόκας
1 φλιτζάνι φύλλα ρόκας
1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1/4 φλιτζανιού ( 60 ml ) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
-Tοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα multi, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, και χτυπάτε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.
-Ψήνετε στο φούρνο ή σε αντικολλητικό τηγάνι τα κολοκυθάκια και τα τοποθετείτε σε μία μεγάλη πιατέλα. Βάζετε από πάνω την ντομάτα και την μοτσαρέλα και στη συνέχεια περιχύνετε τη σως ρόκας. Διακοσμείτε τη σαλάτα σας με φύλλα βασιλικού.
Photography by Ian Wallace