Κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες και λαχανικά, σκεπασμένο με σφολιάτα! (εικόνες βήμα-βήμα)

Εδώ στο Mothersblog, μας αρέσει να βρίσκουμε νόστιμες, περίεργες και εύκολες συνταγές. Μία από αυτές είναι και η παρακάτω.

Κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες και λαχανικά, σκεπασμένο με σφολιάτα! (εικόνες βήμα-βήμα)

Κοκκινιστό μοσχαράκι, με πατάτες, αρακά, μανιτάρια, καρότα και σέλερι σκεπασμένα με σφολιάτα. Ακούγεται δύσκολο όμως δεν είναι. Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε!

Υλικά:
1 κιλό μοσχαράκι ποντίκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 μπολάκι ανάμεικτο αρακά και καρότα ψιλοκκομένα σε κύβους.
3 μεγάλες πατάτες κομμένες μικρά κομμάτια ή χρησιμοποιήστε περίπου 10 baby πατάτες κομμένες στη μέση.
1 κούπα σέλερι κομμένο σε μικρά κομμάτια.
10 μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
3-4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 φύλλο σφολιάτας
1 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
Κορν φλάουρ (τόσο όσο χρειαστεί)

Εκτέλεση:
Αρχίστε τσιγαρίζοντας το μοσχαράκι σας.

 687967896789


Βγάλτε το από την κατσαρόλα σας και ρίξτε το κρεμμύδι.

 68907987986


Τσιγαρίστε το και προσθέστε το σέλερι και τα μανιτάρια.

 687967896789


Προσθέστε τον πελτέ, ρίξτε το τσιγαρισμένο μοσχαράκι σας ξανά στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώστε.

 5789067890


Προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας σας και μαγειρέψτε μέχρι να βράσει το μοσχαράκι.

 0697456789657895


Ανοίξτε την κατσαρόλα, ρίξτε τα καρότα, τον αρακά και τις πατάτες και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Χυλώστε το ζουμάκι σας, με ή χωρίς κορν φλάουρ και μεταφέρετε το έτοιμο και μαγειρεμένο φαγητό σας σε ένα μικρό, πυρίμαχο σκεύος.

 89078907


Κόψτε τη σφολιάτα όπως στη φωτογραφία. Σκεπάστε και ψήστε μέχρι να ροδίσει.

 869078907890


Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.

 kjhuhiunkj

Σίγουρα θα σας ξετρελάνει και θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας φαγάκια!

images via picturetherecipe.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved