Κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες και λαχανικά, σκεπασμένο με σφολιάτα! (εικόνες βήμα-βήμα)
Εδώ στο Mothersblog, μας αρέσει να βρίσκουμε νόστιμες, περίεργες και εύκολες συνταγές. Μία από αυτές είναι και η παρακάτω.
Κοκκινιστό μοσχαράκι, με πατάτες, αρακά, μανιτάρια, καρότα και σέλερι σκεπασμένα με σφολιάτα. Ακούγεται δύσκολο όμως δεν είναι. Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε!
Υλικά:
1 κιλό μοσχαράκι ποντίκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 μπολάκι ανάμεικτο αρακά και καρότα ψιλοκκομένα σε κύβους.
3 μεγάλες πατάτες κομμένες μικρά κομμάτια ή χρησιμοποιήστε περίπου 10 baby πατάτες κομμένες στη μέση.
1 κούπα σέλερι κομμένο σε μικρά κομμάτια.
10 μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
3-4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 φύλλο σφολιάτας
1 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
Κορν φλάουρ (τόσο όσο χρειαστεί)
Εκτέλεση:
Αρχίστε τσιγαρίζοντας το μοσχαράκι σας.
Βγάλτε το από την κατσαρόλα σας και ρίξτε το κρεμμύδι.
Τσιγαρίστε το και προσθέστε το σέλερι και τα μανιτάρια.
Προσθέστε τον πελτέ, ρίξτε το τσιγαρισμένο μοσχαράκι σας ξανά στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώστε.
Προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας σας και μαγειρέψτε μέχρι να βράσει το μοσχαράκι.
Ανοίξτε την κατσαρόλα, ρίξτε τα καρότα, τον αρακά και τις πατάτες και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Χυλώστε το ζουμάκι σας, με ή χωρίς κορν φλάουρ και μεταφέρετε το έτοιμο και μαγειρεμένο φαγητό σας σε ένα μικρό, πυρίμαχο σκεύος.
Κόψτε τη σφολιάτα όπως στη φωτογραφία. Σκεπάστε και ψήστε μέχρι να ροδίσει.
Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
Σίγουρα θα σας ξετρελάνει και θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας φαγάκια!
images via picturetherecipe.com