Αφράτα ψωμάκια με ζάχαρη και κανέλα (εικόνες βήμα-βήμα)

Τα πιο νόστιμα ζαχαρωτά ψωμάκια που θα φτιάξετε ποτέ, είναι ίσως τα παρακάτω.

Ακολουθήστε βήμα-βήμα τη συνταγή όπως σας την παρουσιάζουμε και απολαύστε αυτά τα γλυκά ψωμάκια ή τους αλλιώτικους λουκουμάδες με ζάχαρη και κανέλα, μαζί με ένα ζεστό ποτήρι κακάο ή έναν καφέ της επιλογής σας. Τα παιδιά μπορούν να τα απολαύσουν με μαζί με ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι.

Υλικά:
1/2 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 αυγά
1/2 κούπα αλεύρι κοσκινισμένο
Μία πρέζα αλάτι
Σε ένα μπολ χωριστά
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το βούτυρο, με το αλάτι και το νερό και φέρτε τα σε σημείο βρασμού.


Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.


Αφήστε το σε ένα μπολ για περίπου πέντε λεπτά.


Έπειτα ρίξτε ένα-ένα τα αυγά μέσα και χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα απαλό μείγμα.


Βάλτε σε ένα τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα σπορέλαιο να ζεσταθεί και ρίξτε μέσα κουταλιές-κουταλιές όπως θα κάνατε και με τους κλασσικούς λουκουμάδες.


Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν.


Μόλις είναι έτοιμα τα ψωμάκια σας, βάλτε τα στο μπολ με την κανέλα και τη ζάχαρη και πασπαλίστε τα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Image via visualrecipes.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved