Πάστα φλόρα αλμυρή με σπανάκι
Μια βουτυράτη πάστα φλόρα στη γλυκιά ή αλμυρή εκδοχή της είναι πάντα ευπρόσδεκτη στο τραπέζι και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Τη φτιάχνουμε λοιπόν με μια ωραία γέμιση με σπανάκι και τυριά και δεν θα μείνει μπουκιά!
Υλικά
Για τη ζύμη
400γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελάχιστο αλάτι
ελάχιστη ζάχαρη
250γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), σε μικρά κομμάτια + λίγο επιπλέον λιωμένο για τη φόρμα
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
1 κουτ. σούπας κρύο γάλα
1 ασπράδι αβγού για την επάλειψη
Διαβάστε περισσότερα στο olivemagazine.gr