Ζεστή πατατοσαλάτα με κρεμώδη σάλτσα και κρουτόν

Η πατατοσαλάτα είναι χορταστική ως γεύμα  γι΄αυτό και μπορεί να αντικαστήσει ακόμα και το κυρίως πιάτο.

Τρώγεται κρύα και ζεστή, όπως αυτή η συνταγή που σας παρουσιάζουμε σήμερα, με μαγειρεμένα πράσα, μουστάρδα, ελαιόλαδο, ξύδι και χυμό λεμονιού.

Είναι εξαιρετικά κρεμώδη και λίγο πικάντικη.

Υλικά
3 -4 μικρές πατάτες
3 φλιτζάνια κομμένο σε κύβους ψωμί σικάλεως (ή οποιοδήποτε ψωμί σας αρέσει)
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 πράσα, κομμένα στη μέση, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 3/4 ίντσας
1,5 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
χυμό μισού λεμονιού
1/4 φλιτζανιού μαγειρική διατηρούνται υγρά από πατάτες / πράσα
αλάτι και πιπέρι
3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
10-12 κομμάτια σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Για τα κρουτόν : Ζεσταίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς C. Πάνω σε λαδόκολλα τοποθετείτε τα κομμάτια του ψωμιού , ρίχνετε λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Τα ψήνετε για 15 λεπτά ενώ φροντίζετε να τα ανακατεύετε.

Για τις πατάτες: Βράζετε τις πατάτες με λίγο αλάτι. Όταν βράσουν, τις βγάζετε και στο ίδιο νερό ρίχνετε μέσα τα πράσα για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Για τη σάλτσα: Παίρνετε τα βρασμένα πράσα, τη μουστάρδα Dijon, το ξίδι από λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, 1/4 φλιτζάνι πατάτες , λίγο νερό από εκείνο που έβρασαν τα πράσα, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι πιπέρι και τα ανακατεύετε στο μπλέντερ.

Κόβετε τις ζεστές πατάτες σε σχήμα της αρεσκείας σας, τις τοποθετείτε σε μία πιατέλα και περιχύνετε από πάνω τη σάλτσα. Προσθέστε τα κρουτόν και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Καλή σας όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved