Μαμαδίστικο κατσικάκι φρικασέ!
Ένα από τα πιο νόστιμα φαγάκια είναι το φρικασέ. Συνήθως γίνεται με χοιρινό, αρνάκι ή και κατσικάκι που θα σας δώσουμε και εμείς τη συνταγή σήμερα.
Υλικά:
Μισό κιλό κατσικάκι (κατά προτίμηση μπούτι ή χεράκι κομμένο σε μερίδες)
1 μεγάλο μαρούλι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
χυμό από 2 λεμόνια
1 αβγό
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλύνετε το κρέας και αφήστε το πάνω σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσει.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το λάδι και τσιγαρίστε το κρέας. Αφού ροδίσει και από τις δύο πλευρές καλά, βγάλτε το από την κατσαρόλα και ρίξτε (στην ίδια κατσαρόλα) το κρεμμυδάκι, αφού μαραθεί, ρίξτε το πλυμένο μαρουλάκι που θα έχετε ψιλοκόψει.
Αφού μαραθεί και αυτό βάλτε πάλι μέσα το κατσικάκι σας, αλατοπιπερώστε, ρίξτε το χυμό λεμονιού, προσθέστε νερό και σιγοβράστε.
Μόλις το κατσικάκι είναι έτοιμο αβγοκόψτε το όπως θα κάνατε και για τη σουπίτσα σας.
Μόλις ολοκληρωθεί το φαγάκι σας, ρίξτε τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε την οικογένειά σας.
image via amastaverna.com