Οσομπούκο με μαϊντανό και μανιτάρια

Μια νόστιμη πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι μας με ένα από τα πιο νόστιμα κομμάτια του μοσχαριού. Θα το μαγειρέψουμε στην κατσαρόλα με κρασί και μανιτάρια και θα το σερβίρουμε με έναν πικάντικο πουρέ πατάτας-καρότου.

Οσομπούκο με μαϊντανό και μανιτάρια

Υλικά

1½ - 2 κιλά κότσι μοσχαρίσιο κομμένο σε χοντρές φέτες (οσομπούκο)
2 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ξυσμένο στον τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 κλαράκι κανέλα
1 κλαράκι θυμάρι
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ. γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
½ κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα
1½ νεροπότηρο λευκό ξηρό κρασί
1 κουτ. σούπας πελτέ
800γρ. πατάτες
4 καρότα καθαρισμένα
3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
λίγο φρέσκο γάλα ζεστό
1 φλιτζανάκι του καφέ παρμεζάνα λεπτοτριμμένη
λίγο αλάτι, πιπέρι λευκό

Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved