Κρεατόπιτα αποκριάτικη
Παραδοσιακή πίτα της Ηπείρου για το αποκριάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
Υλικά
500γρ. φύλλο για πίτες
1½ κιλό κιμά αρνίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό
4 αβγά χτυπημένα
1/3 φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα των φύλλων
λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr