Πάστα ελιάς σε 2 παραλλαγές
Οι ελιές, πράσινες και μαύρες, γίνονται φοβερά αλείμματα για το ψωμί και όχι μόνο.
Υλικά
Για την πάστα με μαύρες ελιές
2 φλιτζάνια ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
2 κουτ. σούπας κάππαρη
4 φιλέτα αντζούγιες λαδιού
2 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
2 κουτ. σούπας σκόρδο λιωμένο (χωρίς τη φύτρα)
1 κουτ. σούπας ούζο ή μπράντι ή ουίσκι
1 κουτ. σούπας ρίγανη ή θυμάρι ή μαραθόσπορους (αν βάλετε ούζο)
4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για την πάστα με πράσινες ελιές
2 φλιτζάνια ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
2 κουτ. σούπας σκόρδο λιωμένο (χωρίς τη φύτρα)
2 κουτ. σούπας κάππαρη
2 κουτ. σούπας αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα
χυμό από ½ λεμόνι
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρή κονσέρβα τόνο σε λάδι (προαιρετικά)
πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr