Μαμαδίστικο χταποδάκι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι!
Καλή σαρακοστή σε όλους. Σήμερα θα σας προτείνουμε ένα υπέροχο φαγάκι που μπορείτε να απολαύσετε οποιαδήποτε μέρα της σαρακοστής.
Εύκολο, νηστίσιμο, μα πάνω από όλα νόστιμο και μαμαδίστικο. Έτσι όπως το φτιάχνουν όλες οι μανούλες και μοσχομυρίζει το σπίτι!
Υλικά:
1 χταπόδι φρέσκο περίπου
2 ξερά κρεμμύδια
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1-2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο τριμμένο γαρύφαλλο
1 κανελοξυλο
1 κ.τ.σ. πελτέ ντομάτας
Κοφτό μακαρονάκι
Εκτέλεση
Καθαρίστε το χταπόδι, πλύντε το καλά και κόψτε το σε κομμάτια.
Βάλτε το λάδι στην κατσαρόλα σας και βάλτε το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρά για λίγα λεπτά.
Προσθέστε το χταπόδι και σοτάρετε το για λίγα λεπτά ώσπου να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει.
Σβήστε με το κρασί και αφού εξατμιστεί ρίξτε τις ντομάτες και τον πελτέ.
Ανακατέψτε το φαγάκι σας και ρίξτε αρκετό νερό ώστε το χταπόδι να είναι σκεπασμένο.
Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα και δάφνη, και αφήστε το φαγητό σκεπασμένο να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι.
Μόλις το χταπόδι είναι έτοιμο, ρίξτε το κοφτό μακαρονάκι και σιγοβράστε ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις το ζουμάκι χυλώσει, σβήστε και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.
Μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό καθώς σερβίρετε.
Να αφήνετε πάντα αρκετό ζουμάκι στα ζυμαρικά καθώς αυτά όσο μένουν μέσα στο ζεστό σκεύος «ρουφάνε» και λασπώνουν.