Τραγανά καραμελωμένα φουντούκια!
Μια απλή και πεντανόστιμη συνταγή για να γλυκάνετε τα πιτσιρίκια σας είναι τα καραμελωμένα φουντούκια.
Είναι ότι πρέπει για ένα απογευματινό σνακ. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή η οποία αποτελείται μόνο από δυο υλικά και γίνεται μέσα σε δέκα λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γραμμάρια ψημένα ανάλατα αποφλοιωμένα φουντούκια
- 160 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ρίχνετε τα φουντούκια και τη ζάχαρη σε βουναλάκι. Με ξύλινη κουτάλα αρχίζετε να ανακατεύετε συνέχεια. Μόλις η ζάχαρη αρχίζει και λιώνει χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα καθώς καραμελώνει η ζάχαρη μέχρι τα φουντούκια να καραμελώσουν. Ρίχνετε το περιεχόμενο σε μια επιφάνεια που να αντέχει υψηλή θερμοκρασία στην οποία έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί μαγειρικής. Τα αφήνετε για μισή ώρα να κρυώσουν και να πήξει πλήρως η καραμέλα, δημιουργώντας ένα ενιαίο σύνολο με φουντούκια. Σηκώνετε τα φουντούκια από το χαρτί και σπάζετε το ενιαίο σύνολο σε μικρά κομματάκια, από 2-5 φουντούκια το καθένα.