Απολαυστικό σοκολατοκέικ χωρίς αυγά και γάλα
Δύσκολο να αντισταθείς στη σοκολάτα και ακόμα πιο δύσκολο σε ένα κέικ σοκολάτας!
Για το συγκεκριμένο κέικ δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πολλά σκεύη. 'Ομως και τα υλικά είναι απλά και σε αντίθεση με τα άλλα κέικ δεν θα προσθέσετε αυγά και γάλα. Αν μάλιστα αντικαταστήσετε το αλεύρι με εκείνο χωρίς γλουτένη, τότε έχετε ένα ...υγιεινό και απόλυτα γευστικό κέικ.
Υλικά
• 1 1/2 φλυτζανιού αλεύρι για κάθε χρήση
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
• 5 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
• 1 φλιτζάνι νερό
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, τη σκόνη κακάο και το αλάτι σε ένα ταψί. Κάντε τρεις κοιλότητες στα υλικά – μία μικρή και μία μεγάλη.
Ρίχνετε το ξύδι και τη βανίλια σε καθεμία από τις δύο μικρότερες κοιλότητες, και το φυτικό έλαιο στη μεγάλη. Στη συνέχεια προσθέτετε το νερό και ανακατεύετε.
Ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και απλώστε στην επιφάνεια σοκολάτα, μερέντα, ή σαντιγί.
Καλή σας όρεξη!