Αφράτη ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά
Η ταραμοσαλάτα είναι το κατεξοχήν σαρακοστιανό έδεσμα. Συναντάται και καταναλώνεται κυρίως στην Ελλάδα και στην Τουρκία.
Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές της ταραμοσαλάτας, εμείς όμως σας προτείνουμε μία με λευκό ταραμά και χυμό λεμονιού. Η συνταγή για την ταραμοσαλάτα είναι από τους μοναχούς του Αγίου Όρους που φημίζονται για τον απλό και γευστικό τρόπο μαγειρικής τους και την αντλήσαμε από το site www.monastiriaka.gr. Θα χρειαστείτε:
Υλικά
300 γρ. ψίχα ψωμιού
1 κρεμμύδι μετρίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
200 γρ. άσπρο ταραμά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι σπορέλαιο
¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε το ψωμί στο νερό να μουλιάσει. Στο μίξερ ή στο γουδί λιώνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ταραμά, δουλεύουμε το μίγμα για λίγο και προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού, στυμμένη καλά. Χτυπάμε για λίγο και ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι και το λεμόνι, εναλλάξ χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα ώσπου να γίνει σαν αλοιφή.