Πιπεριές γεμιστές με μανιτάρια
Ήρθε η άνοιξη και η διάθεσή μας αλλάζει. Όπως και η επιθυμία μας για φαγητό.
Είπαμε λοιπόν να σας προτείνουμε μία παραλλαγή των γεμιστών που είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά.
Η διαφορά είναι ότι στη γέμιση θα προσθέσετε μαζί με το ρύζι μανιτάρια. Τη συνταγή τη φτιάχνουν οι μοναχοί στο Αγιο Όρος (www.monastiriaka.gr), μας τη συνέστησαν , τη φτιάξαμε, τη δοκιμάσαμε και σας την προτείνουμε. Θα χρειαστείτε:
Υλικά
8 πιπεριές για γέμισμα
2 ποτήρια ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 κουταλιές ρύζι Καρολίνα για κάθε πιπεριά
2 κρεμμύδια ξερά
2 ώριμες ντομάτες
2 καρότα
μαϊντανό
πιπέρι
αλάτι
λάδι
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το λάδι καλά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια , τις ντομάτες , τα καρότα ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και ένα ποτήρι νερό. Βράζουμε το φαγητό μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το αλάτι , το πιπέρι και το μαϊντανό.
3. Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι , λίγο λάδι και ρίχνουμε στο ταψί ένα ποτήρι νερό.
4. Ψήνουμε το φαγητό στους 200ο c για μία ώρα. Όταν ψηθούν οι πιπεριές από τη μία πλευρά, τις γυρίζουμε από την άλλη.