Νηστίσιμο παστίτσιο. Η πιο νόστιμη συνταγή!
Το νηστίσιμο παστίτσιο είναι ένα πεντανόστιμο φαγητό. Όσες φορές και να το φτιάξετε, σίγουρα θα ξεγελάσετε τους πάντες και θα τους κάνετε να σας ρωτούν: «Μα καλά, δεν νηστεύεις;»
Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και πώς θα το φτιάξετε ώστε να τρελάνετε την οικογένειά σας.
Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
2 φλυτζάνια τσαγιού κιμά σόγιας Fytro (προετοιμάστε τον σύμφωνα με τις οδηγίες που πακέτου)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκι κον κασέ
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/3 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
λίγο μοσχοκάρυδο
1 καρότο τριμμένο
1 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ:
12 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
6 κουταλιές βιτάμ
Εκτέλεση:
Βράστε αρχικά τα μακαρόνια σας και αφήστε τα στην άκρη.
Ετοιμάστε τον κιμά σόγιας όπως ακριβώς θα ετοιμάζατε τον κανονικό κιμά.
Τσιγαρίστε το κρεμμύδι σας μαζί με το σκόρδο. Ρίξτε τον κιμά και περάστε τον ελαφρά ώστε να σωθούν τα υγρά του. Σβήστε με το κρασί και προσθέστε το ντοματάκι, τον πελτέ, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.
Βράστε τον και μόλις είναι έτοιμος, αφαιρέστε τον από τη φωτιά.
Βάλτε τα μακαρόνια στο ταψί σας και ρίξτε από πάνω και τον κιμά. Τέλος φτιάξτε τη νηστίσιμη μπεσαμέλ σας: Βάλτε σε μια κατσαρόλα το βιτάμ να λιώσει και προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε τακτικά και έντονα, ενώ θα ρίχνετε παράλληλα το ζωμό μέσα. Μόλις πήξει αρκετά αφαιρέστε από τη φωτιά. Αν σβολιάσει χρησιμοποιήστε ένα μίξερ απλό ή ένα ραβδομπλέντερ!
Βάλτε από πάνω τη μπεσαμέλ και ψήστε στο φούρνο σας όπως θα ψήνατε το κανονικό σας παστίτσιο!
* Μπορείτε πριν το ψήσιμο να πασπαλίσετε τη μπεσαμέλ με λίγη φριγανιά ή νηστίσιμο τυρί!
Καλή επιτυχία!
image via sybilslifeinfood.files.wordpress.com