Χαλβάς με μπισκότα σαβαγιάρ-Δοκιμάστε τον!

Αν σας αρέσει ο χαλβάς, τότε αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει. Μπορεί να ακούγεται περίεργο... Χαλβάς με μπισκότα σαβαγιάρ... Αλλά πιστέψτε μας. Αξίζει μέχρι και η τελευταία του μπουκιά.

Πάρτε χαρτί και μολύβι. Σημειώστε τα υλικά. Τρέξτε στην κουζίνα και φτιάξτε τον!

Υλικά:
4 φλιτζάνια νερό
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
φλούδα από 1 λεμόνι
6 ολόκληρα γαρίφαλα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ στρογγυλά

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη
να διαλυθεί τελείως. Προσθέτουμε την κανέλα, τη φλούδα λεμονιού και τα γαρίφαλα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Προσεκτικά αδειάζουμε το καυτό σιρόπι στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι το σιρόπι να απορροφηθεί πλήρως και το σιμιγδάλι να είναι αφράτο και μαλακό.

Βάζουμε σε φόρμα όσο είναι ακόμη καυτό το μείγμα μας, στρώνοντας ανάμεσα τα μπισκότα. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς!

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved