Μελιτζάνες στο φούρνο με μανιτάρια

Οι μελιτζάνες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους ενώ υπάρχουν και πολλές επιλογές στους συνδυασμούς γεύσεων.

Εκτός από τα κλασικά παπουτσάκια και το μουσακά, που απαιτούν αρκετή προεργασία, η σημερινή συνταγή δεν θα σας ταλαιπωρήσει.

Επιπλέον θα δοκιμάσετε ένα διαφορετικό φαγητό που εκτός των άλλων είναι και χορταστικό.

Υλικά
6 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια , άγρια ή καλλιέργειας
2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2 ντομάτες ώριμες ½ λίτρο γάλα
4 αυγά
Τυρί
1 ματσάκι μαϊντανό Λίγη φρυγανιά , αλάτι , πιπέρι, λάδι

Εκτέλεση
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο μπολ με αλάτι και τις αφήνουμε για μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Τις πλένουμε και τις σοτάρουμε με το λάδι ελαφρώς.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια τα μανιτάρια και την ντομάτα. Ρίχνουμε ένα ποτηράκι νερό , αλάτι , πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά.
Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε λίγη φρυγανιά και στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες, τα μισά τυριά και τη σάλτσα με τα μανιτάρια. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
Έχουμε χτυπήσει τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, τα ανακατεύουμε καλά και αυτό το μείγμα το ρίχνουμε πάνω στις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνουμε το φαγητό σε δυνατό φούρνο γύρο στα 45 λεπτά. Η συνταγή είναι από τους μοναχούς του Αγίου Ορους και τη διαβάσαμε στo www.monastiriaka.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved