Συνταγή για τη Γιορτή της Μητέρας- Κέικ λεμονιού με μούρα και φιστίκια
Αν θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό για τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, ή για την οικογένειά σας, αυτό το κέικ λεμονιού είναι μια πολύ καλή επιλογή.
Είναι ένα γλυκό που τρώγεται σχεδόν απ’ όλους αφού είναι κέικ και παράλληλα, διαφέρει στη γεύση με την προσθήκη του φιστικιού και των μούρων. Επιπλέον, λόγω της υψηλής θρεπτικής τους αξίας, τα μούρα έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία.
Υλικά
•1 ¾ ποτήρια αλεύρι για κάθε χρήση
•1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
•½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
•4 μεγάλα αυγά
•1 ¼ φλιτζάνια συν 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
•2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
•2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
•1 κουταλιά της σούπας συν ¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
•¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
•1 φλιτζάνι φρέσκα μούρα
•3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα ανάλατα φιστίκια
Εκτέλεση
• Προθερμαίνετε το φούρνο στους 350 °. Χτυπάτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ.
• Με το μίξερ χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τη βανίλια και μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και σταδιακά το λάδι. Συνεχίζετε με το ξύσμα λεμονιού και τα υπόλοιπα υλικά.
• Βουτυρώνετε το ταψάκι, ρίχνετε το μείγμα και προσθέτετε τα μούρα, τα φιστίκια και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ψήνετε το κέικ για 45-55 λεπτά.
•Στη συνέχεια, βάζετε το υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι ζάχαρη και το υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού να βράσουν σε ένα μέτριο σκεύος, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.
•Όταν το κέικ ψηθεί ρίχνετε το χλιαρό σιρόπι λεμονιού και το αφήνετε να απορροφήσει.
Το κέικ είναι έτοιμο!
• Photo: Michael Graydon + Nikole Herriott
Μείνετε συντονισμένες στο Mothersblog γιατί αύριο έρχεται σούπερ διαγωνισμός με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας. Ένα από τα πιο όμορφα δώρα που έχει δώσει ποτέ το Morthersblog θα γίνει δικό σας.