Ψητό κοτόπουλο με μπαλσάμικο ξύδι!

Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή για τις μέρες που δεν έχετε και πολύ χρόνο παρόλο που δείχνει αρκετά πολύπλοκη.

Υλικά:

5/8 κουταλιάς του γλυκού αλάτι

¾ κουταλιάς του γλυκού μάραθο

½ κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι

¼ κουταλιάς του γλυκού σκόρδο

¼ κουταλιάς του γλυκού ρίγανη

4 στήθη κοτόπουλου με βγαλμένη την πέτσα

2 κουταλιές της σούπας λάδι

2 κούπες κόκκινη γλυκιά πιπεριά

1 κούπα κίτρινη πιπεριά

½ κούπα λεπτά κομμένο κρεμμύδι

1 ½ κουταλιά του γλυκού δεντρολίβανο

1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο ξύδι

Προετοιμασία:

Ζεστάνετε ένα τηγανάκι σε μεσαία φωτιά. Συνδυάστε ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι, μάραθο, ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, σκόρδο, ρίγανη. Βάλτε το μείγμα στο κοτόπουλο και προσθέστε 1 ½ κουταλιά λάδι. Μαγειρέψτε το για τρία λεπτά, γυρίστε το και μαγειρέψτε για ακόμη 1 λεπτό. Βάλτε το σε ένα ταψάκι και ψήστε για δέκα λεπτά. Βάλτε το λάδι σε άλλο τηγανάκι και προσθέστε τις πιπεριές, το δεντρολίβανο και τα υπόλοιπα υλικά. Σοτάρετε για 3 λεπτά. Ρίξτε το ξύδι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε για ακόμη τρία λεπτά. Βάλτε το μετά πάνω στο κοτόπουλο για να σερβίρετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved