Ψητό κοτόπουλο με μπαλσάμικο ξύδι!
Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή για τις μέρες που δεν έχετε και πολύ χρόνο παρόλο που δείχνει αρκετά πολύπλοκη.
Υλικά:
5/8 κουταλιάς του γλυκού αλάτι
¾ κουταλιάς του γλυκού μάραθο
½ κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
¼ κουταλιάς του γλυκού σκόρδο
¼ κουταλιάς του γλυκού ρίγανη
4 στήθη κοτόπουλου με βγαλμένη την πέτσα
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κούπες κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1 κούπα κίτρινη πιπεριά
½ κούπα λεπτά κομμένο κρεμμύδι
1 ½ κουταλιά του γλυκού δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
Προετοιμασία:
Ζεστάνετε ένα τηγανάκι σε μεσαία φωτιά. Συνδυάστε ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι, μάραθο, ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, σκόρδο, ρίγανη. Βάλτε το μείγμα στο κοτόπουλο και προσθέστε 1 ½ κουταλιά λάδι. Μαγειρέψτε το για τρία λεπτά, γυρίστε το και μαγειρέψτε για ακόμη 1 λεπτό. Βάλτε το σε ένα ταψάκι και ψήστε για δέκα λεπτά. Βάλτε το λάδι σε άλλο τηγανάκι και προσθέστε τις πιπεριές, το δεντρολίβανο και τα υπόλοιπα υλικά. Σοτάρετε για 3 λεπτά. Ρίξτε το ξύδι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε για ακόμη τρία λεπτά. Βάλτε το μετά πάνω στο κοτόπουλο για να σερβίρετε.