Πανεύκολη πίτσα με λαχανικά σε αραβική πίτα!

Πεινάσατε, ή έχετε ξαφνικά καλεσμένους στο σπίτι και θέλετε κάτι ελαφρύ για το μεσημέρι ή το βράδυ;

Μπορείτε να κάνετε μία εύκολη χορτοφαγική πίτσα, σε αραβική πίτα, με όσα υλικά θέλετε! Ανάλογα με το τί θα βάλετε πάνω στην πίτ(σ)α, θα την κάνετε πιο ελαφριά ή βαριά!

Yλικά για 4 άτομα

4 μέτριες αραβικές πίτες ή πίτες για σουβλάκι
2 πιπεριές κίτρινες σε ροδέλες
2 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες
Ελιές κομμένες σε ροδέλες
Κέτσαπ

Εναλλακτικά μπορείτε, αν έχετε χρόνο και όρεξη, να φτιάξετε μια δικιά σας έυκολη σάλτσα ντομάτας, με 1 συσκευασία κονκασές, 2 σκελίδες σκόρδο, λάδι, λίγη ζάχαρη και αλάτι.

Η διαδικασία είναι η εξής;
Αν ετοιμάσετε δική σας σάλτσα κάνετε τα εξής:
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.
Προσθέτετε το ντοματάκι, τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά της ντομάτας. Την αφήνετε να κρυώσει.

Επειτα
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε τις πιπεριές σε ένα ταψάκι, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζετε και τα ψήνετε για 20 λεπτά στο φούρνο.
2. Μοιράζετε στις πίτες τη σάλτσα ντομάτας (ή βάζετε κέτσαπ) και τα λαχανικά, τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο για 5-6 λεπτά.

*Αν πεινάτε περισσότερο... μπορείτε να προσθέσετε και αλλαντικά της αρεσκείας σας, τα οποία θα ψήσετε στο ταψάκι μαζί με τα αλλαντικά για 20λεπτά και θα συνεχίσετε κανονικά στο βήμα 2.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved