Μαμαδίστικες πατάτες φούρνου... «σαν τηγανιτές»

Τραγανές απ’ έξω, ζουμερές από μέσα και με τις μισές θερμίδες από τις τηγανιτές!

Μαμαδίστικες πατάτες φούρνου... «σαν τηγανιτές»

Το μονο που έχετε να κανετε είναι να κόψετε τις πατάτες σε μπαστουνάκια .. Ολα τα άλλα είναι πανεύκολα και λιγότερο... «ένοχα» από το τηγάνι σας!
Χρειάζεστε μόνο μερικά μπαχαρικά και ελαιόλαδο!

Συγκεκριμένα, τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

3 πατάτες, σε μπαστουνάκια
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2-3 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι
ρίγανη
πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 οC. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Απλώνετε τις πατάτες στεγνές πάνω στο ταψί, τις αλατίζετε και πασπαλίζετε με πάπρικα και ρίγανη.
Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά και έχετε έτοιμες τις πιο ζουμερές, νόστιμες, πατάτες φούρνου.... σαν τηγανιτές!

TIP: Και ένα μυστικό της μαμάς, για να γίνουν τραγανές, καθώς αυτό είναι το βασικό αντεπειχείρημα έναντι στις τηγανιτές... Τριμμένη φρυγανιά! Προσθέστε λίγη για να απορροφήσει την υγρασία, ακριβώς πριν τις βάλετε στο φούρνο να ψηθούν!

Καλή σας όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved