Πεντανόστιμη ομελέτα με τόνο και λαχανικά!

Εχετε δοκιμάσει ομελέτα με τόνο; Οι πρωτεϊνικές δίαιτες επιβάλλουν την κατανάλωση αβγών, κρέατος και ψαριού. Οταν το μενού γίνεται βαρετό, πρέπει να βάλεις την δημιουργικότητά σου να οργιάσει! H συνταγή που εμπνευστήκαμε πρόσφατα, υπόσχεται να σας αφήσει χαρούμενους και χορτάτους!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

4 αβγά
1 φακελάκι τόνο
4 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κρεμμύδι μικρό, σε φέτες
1 φλιτζάνι ανάμικτα λαχανικά (κυκλοφορούν κατεψυγμένα στην αγορά, άλλοτε ως "ανάμικτα λαχανικά" και άλλοτε ως "σαλάτα καλαμποκιού". Και οι δύο εναλλακτικές είναι παρόμοιες)
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος εκτέλεσης

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Όταν γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτετε τα ανάμικτα λαχανικά και σοτάρετε για λίγο ακόμη.
Στο τέλος ανακατεύετε τον τόνο, τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζετε το περιεχόμενο του σε πιάτο.
Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ με λίγο νεράκι και το τυρί. (Αν θέλετε την ομελέτα σας να γίνει πιο αφράτη, βάλτε λίγο φρέσκο γάλα αντί για νερό)
Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτετε λίγο λάδι και όταν κάψει ρίχνετε τα αβγά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι. Όταν αρχίσει να πήζει η ομελέτα, ρίχνετε τον τόνο με το κρεμμύδι και τα λαχανικά και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.

Μπορείτε αν θέλετε να διπλώσετε την ομελέτα ή να τη σερβίρετε ανοιχτή σε μεγάλη πιατέλα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved