Συνταγή για την πιο νόστιμη σάλτσα πέστο
Η σάλτσα πέστο, ειδικά η σπιτική, εκτός από νόστιμη είναι και μία εύκολη λύση να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
Ο χρόνος που θα χρειαστείτε για να τη φτιάξετε είναι πραγματικά ελάχιστος ενώ αν θέλετε μπορείτε να ετοιμάσετε μία έξτρα ποσότητα για να την καταναλώσετε τις επόμενες ημέρες. Θα χρειαστείτε:
Υλικά
75 γρ. (1 ½ φλιτζάνι) φρέσκα φύλλα βασιλικού (ή ένα μείγμα από βασιλικό, μαϊντανό, σπανάκι ή κόλιανδρο)
50 γρ (1/3 φλιτζάνι) κουκουνάρια, καρύδια, κάσιους ή αμύγδαλα
35 γρ (1/3 φλιτζανιού) τριμμένη παρμεζάνα
½ σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά μέχρι να το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέστε το λάδι αργά, ανακατεύοντας σταδιακά.
2. Όταν είναι έτοιμη η πάστα τη βάζετε σε ένα βαζάκι, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο πάνω, κλείνετε με το καπάκι και τη βάζετε στο ψυγείο. Πρέπει να καταναλωθεί περίπου σε μία εβδομάδα από την ημέρα που τη φτιάξατε.
Tip: Εάν θέλετε η σάλτσα πέστο να έχει έντονο πράσινο χρώμα, αυξήστε το μαϊντανό ή το σπανάκι. Ο βασιλικός μαυρίζει ειδικά όταν εκτίθεται στον αέρα.