Μυρωδάτα και αφράτα μικρά λουκουμαδάκια!
Για ένα υπέροχο πρωινό όλο γλύκα και για να πάει καλά η μέρα των παιδιών σας ετοιμάστε τους ένα φανταστικό πρωινό με λουκουμαδάκια!
ΥΛΙΚΑ
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
- Λίγο αλάτι
- 4 αυγά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- Λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1/2φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2φλ. τσαγιού μέλι
- 1/2φλ. τσαγιού νερό
- Κανελογαρίφαλα
- Λίγο κονιάκ
- Κανέλα
- Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και κανελογαρίφαλα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κονιάκ. Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τους λουκουμάδες: Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το λάδι και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά, ενώ χτυπάμε συνεχώς το μίγμα. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε κομμάτια από. τη ζύμη και τα ρίχνουμε σε μπόλικο λάδι να τηγανιστούν μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Όταν τελειώσουμε με τα λουκουμαδάκια, τα περιχύνουμε με το σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.