Αυθεντική Ισπανική ομελέτα... ή αλλιώς Tortilla de patatas!
Τι είναι η ισπανική ομελέτα; Μία εκπληκτική παραλλαγή της γνωστής ομελέτας αλλά με πατάτες!
Ας δούμε τί χρειαζόμαστε για μια μερίδα δύο-τριών ατόμων:
Υλικά
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλλες
ελαιόλαδο
αλάτι
5-6 αυγά
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίξτε τις πατάτες με τα κρεμμύδια, αφού τα έχετε αλατίσει.
Μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλύπτοντας το τηγάνι, ανακατεύοντας περιστασιακά, σε χαμηλή φωτιά.
Όσο τηγανίζονται, χτυπάτε τα αυγά.
Ρίξτε τα αβγά πάνω από τις πατάτες και τα κρεμμύδια, προσθέτοντας τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Αλλάξτε πλευρά με τη βοήθεια ενός ρηχού πιάτου και ξανατηγανίστε.
Αφήστε την να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε.