Γρήγορη πίτσα με πέστο και μοτσαρέλα
Μία απλή και γευστική πίτσα που απαιτεί λίγο χρόνο και ελάχιστα υλικά για να τη φτιάξετε είναι η σημερινή μας πρόταση.
Ό,τι πρέπει δηλαδή για τις απογευματινές ή βραδινές λιγούρες όχι μόνο τις δικές σας αλλά και των παιδιών. Στην πίτσα το σημαντικό είναι η ζύμη, να είναι δηλαδή τραγανή αλλά όχι σκληρή. Στα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, αυτοσχεδιάστε ή χρησιμοποιήστε ό,τι έχετε στο ψυγείο σας.
Υλικά
-ζύμη για πίτσα ( έτοιμη ή δική σας)
-αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πασπάλισμα
-2 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/8 κουτ.γλυκού αλάτι
1/3 φλιτζάνι πέστο βασιλικού
φρέσκια μοτσαρέλα
2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
4-6 φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C. Αν έχετε έτοιμη ζύμη, την βγάζετε από την κατάψυξη και όταν ξεπαγώσει, την ανοίγετε με λίγο αλεύρι δίνοντας το σχήμα που θέλετε.
Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα ταψί ( με ή χωρίς λαδόκολλα), ρίχνετε στη ζύμη λίγο λάδι και αλάτι. Στη συνέχεια βάζετε το πέστο ( βασιλικού ή της αρεσκείας σας), τη μοτσαρέλα και την ντομάτα. Ψήνετε για 20-15 λεπτά και προσθέτετε τον τριμμένο βασιλικό.
Καλή σας απόλαυση