Μια βιταμινούχα πορτοκαλόπιτα
Λατρεύουν τα παιδιά σας τα πορτοκάλια; Δοκιμάστε να τους φτιάξετε μια υγιεινή και βιταμινούχα πορτοκαλόπιτα που σίγουρα θα τα ενθουσιάσει. Με λίγη ζάχαρη, λίγες θερμίδες και πολύ βιταμίνη C.
Ότι χρειάζεται ένα παιδικός οργανισμός σε συνδυασμό με τη νοστιμιά του γλυκού.
ΥΛΙΚΑ
- 2 πορτοκάλια
- 3 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- ½ φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
- 1 κουταλιά σούπας μπείκιν πάουντερ
- 300 γρ. τριμμένο ασπρισμένο αμύγδαλο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε στο multi τα δύο πορτοκάλια, καλά πλυμένα και με την φλούδα τους. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το γιαούρτι. Συνεχίσουμε τα χτύπημα προσθέτοντας το σιμιγδάλι και το μπέικιν ενώ στο τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε για μια ώρα στους 180 βαθμούς. Για το σιρόπι θα βράσουμε ένα φλιτζάνι ζάχαρη με 1 ½ νερό και φλούδες ενός πορτοκαλιού. Μόλις κρυώσει περιχύνουμε το γλυκάκι μας!