Φτιάξτε σπιτικά σουβλάκια!
Θέλετε να φάτε σουβλάκι, αλλά δε σας αρέσει η ιδέα να το παραγγείλετε; Φτιάξτε το και απολαύστε το, σπιτικά και νόστιμα!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
800γρ χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκιές (χωρίς λίπος)
Για τη μαρινάδα:
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμός από ένα μικρό λεμόνι
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Τρόπος εκτέλεσης
Τοποθετήστε σε ένα μπολ τα κομμάτια κρέας. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας. Περιχύστε με αυτή το κρέας, σκεπάστε το μπολ με καπάκι και αφήστε το στο ψυγείο να μαριναριστεί για όλο το βράδυ (όσο περισσότερο το αφήσετε να "ποτίσει", τόσο πιο νόστιμο και μαλακό θα είναι).
Την επόμενη μέρα, περάστε τα κομμάτια του κρέατος σε καλαμάκια και ψήστε τα στη σχάρα (ή στην τοστιέρα σας) για περίπου 15 λεπτά (Η αληθεια είναι ότι αυτό εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών).
Κρατήστε τη μαρινάδα και κάθε τόσο βρέχετε τα σουβλάκια σας με αυτή, όσο ψήνονται.
Μπορείτε να σερβίρετε με πατάτες, λαχανικά, πιτούλες, σως ή ό,τι άλλο σας ευχαριστεί!