Εύκολα μπιφτέκια, λαχταριστά και ζουμερά!
Μπιφτέκια με πατάτες τηγανιτές, με πατάτες φούρνου, με ζυμαρικά, με σαλάτα... Μπιφτέκια ακόμα και σε ψωμάκι για ένα λαχταριστό burger!
Φτιάξτε τα εύκολα, κάντε τα ζουμερά και συνδυάστε τα με ό,τι σας αρέσει!
Υλικά
700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
Ψίχα από 3 φέτες ψωμιού
½ φλιτζάνι γάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Εκτέλεσης
Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού στο γάλα, μέχρι να φουσκώσει και μετά την στύβετε καλά με τα χέρια.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε το μουσκεμένο ψωμί και ζυμώνετε το μίγμα πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Αφήνετε για 15 λεπτά, να σταθεί.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC.
Πλάθετε τα μπιφτέκια, τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε για 15 – 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα, ώστε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
Έτοιμα! Καλή σας όρεξη!