Αλμυρό κέικ για το σπίτι, τη δουλειά και το σχολείο!
Μπορείτε να το ετοιμάσετε πολύ γρήγορα και να το δοκιμάσετε όλες τις ώρες, είτε για σνακ, είτε ακόμη και για κυρίως πιάτο.
Είναι ό,τι πρέπει για τα παιδιά στο σχολείο, για μεζεδάκι με ένα ποτήρι κρασί με τον καλό σας το βράδυ, ή ακόμη και για κυρίως πιάτο μαζί με μια μεγάλη σαλάτα!
Υλικά
80 γραμμάρια ζαμπόν
60 γραμμάρια τυρί κίτρινο μαλακό, όπως Emmental ή Gouda
60 γραμμάρια αλεύρι
1 φλυτζάνι γάλα
2 αυγά
1 κρέμα γάλακτος (μικρό κομματάκι)
1 γεμάτη κουταλιά σούπας μουστάρδα πικάντικη
Τρόπος εκτέλεσης
Ανάψτε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς
Κόψτε το ζαμπόν και το τυρί σε πολύ μικρά κομμάτια
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα
Προσθέστε το ζαμπόν και το τυρί, αλατίστε και βάλτε το κέηκ σε μια φόρμα σιλικόνης
Ψήστε για 40 λεπτά μέχρι τό κέηκ να είναι ροδοκόκκινο.
Ξεφορμάρετε προσεκτικά, αφήστε να κρυώσει σε μια σχάρα και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!