Δοκιμάστε να τα φτιάξετε στο τηγάνι με μυρωδικά, τυρί και μπέικον. Οι παραδοσιακοί ρεβιθοκεφτέδες βέβαια είναι σκέτοι αλλά για τα παιδιά θα δώσουμε μια παραπάνω νοστιμιά συνδυασμένη με τις βιταμίνες του όσπριου.
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- αλεύρι για το τηγάνι
- ½ κούπα μπέικον ψιλοκομμένο
- ½ κούπα φέτα ψιλοκομμένη
- λίγο κύμινο, αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε καλά και τα περνάμε από το μύλο των λαχανικών. Έπειτα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κύμινο, το αλεύρι, το μπέικον, το τυρί, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, αν δεν πλάθονται θέλουν κι άλλο αλεύρι, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δυο πλευρές. Συνοδέψτε με ντιπ γιαουρτιού!