Πίτσα με λευκή σάλτσα- Άλλη γεύση!

Αν σας αρέσει να φτιάχνετε τη δική σας πίτσα, σας έχουμε μία διαφορετική πρόταση.

Όχι όμως για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε αλλά για τη σάλτσα. Ξεχάστε την κλασική κόκκινη και δοκιμάστε τη λευκή. Ναι, μπορείτε να απολαύσετε μία τραγανή και αφράτη πίτσα με λευκή σάλτσα. Δοκιμάστε τη και δεν θα απογοητευτείτε.

Yλικά
Για δυο μεσαίες πίτσες
Για τη ζύμη:
• 150 γρ. Βούτυρο
• 2 κούπες χλιαρό νερό
• 1 κουτ. σούπας μαγιά, ξερή
• ½ κουτ. σούπας αλάτι
• 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
• 5 κούπες αλεύρι
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα
• 150 γρ. βούτυρο
• 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 2 σκόρδα, λιωμένα
• 1 κρέμα γάλακτος
• 2 κ.σ. Flair Cottage Cheese
• Θυμάρι
• Αλάτι - Πιπέρι

Πίτσα με:
• 8 φέτες Bacon
• 200 γρ Mozzarella τριμμένη
• 2 κοκκινές πιπεριές κομμένες σε καρέ

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την ζύμη:
Ανακατεύουμε το νερό και τη μαγιά και την αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2,5 κούπες αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ένα μπολ για 10-20 λεπτά. Τέλος, κόβουμε την ζύμη στη μέση, σχηματίζουμε δύο μπάλες και τις ανοίγουμε με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα πίτσας.


Φτιάχνουμε την σάλτσα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις σοταριστούν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το flair, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει. Μόλις πήξει την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Συνθέτουμε την πίτσα. Τοποθετούμε τη ζύμη της πίτσας σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε από επάνω τη σάλτσα και βάζουμε το bacon, ρίχνουμε την mozzarella, και τη πιπεριά.
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 210c.

Καλή σας όρεξη!

www.theeaters.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved