Κανελλόνια με κιμά: Γρήγορα και γευστικά!

Απλούστατο αλλά διαφορετικό ζυμαρικό με κιμά. 

Κανελλόνια με κιμά: Γρήγορα και γευστικά!

Νοστιμότατη, εύκολη, γευστική συνταγή, αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, γίνεται γρήγορα, σερβίρεται καθημερινές, σε γιορτινό τραπέζι, μεσημέρι ή βράδυ!

Για να απολαύσετε τα κανελλόνια έξι άτομα, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

1 κουτί κανελλόνια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματοχυμό
1 λίτρο γάλα
2 αυγά
150 γρ. τριμμένο τυρί
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Tρόπος Εκτέλεσης:
Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τον μισό νταματοχυμό, και βράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Για την κρέμα:
Σε ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι, την βάζουμε στο μάτι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να χρυσίσει.
Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν ζεσταθεί το γάλα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο το μάτι και προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Την ξαναβάζουμε στο μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήξει.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα του κιμά στην κρέμα και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί και βάζουμε στον πάτο, λίγο ντοματοχυμό.
Γεμίζουμε τα κανελόνια και το μείγμα που θα περισσέψει το περιχύνουμε από πάνω.
Ρίχνουμε λίγο ακόμα ντοματοχυμό.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με ένα αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 40 λεπτά.
Αφού περάσουν τα 40 λεπτά βγάζουμε το πυρέξ, το ξεσκεπάζουμε, και ρίχνουμε από πάνω κι το τριμμένο τυρί, ξαναβάζοντας έπειτα το ταψί το φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά (για 2-3 λεπτά).

Ετοιμο! Καλοφάγωτο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved