Ζυμαρικά με μπρόκολο και γαλοπούλα: Γρήγορο και υγιεινό!
Πανεύκολο, γρήγορο και υγιεινό! Ζυμαρικά και μπρόκολο και γαλοπούλα!
Το μόνο υλικό που θέλετε για να το απογειώσει, είναι παρμεζάνα στο σερβίρισμα. Για τους λάτρεις του καυτερού, μην ξεχάσετε να βάλετε στο τραπέζι και λίγο τριμμένο κόκκινο πιπέρι!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας (αχιβάδες, βίδες, φαρφάλες)
2 φλυτζάνια μπρόκολο (τα άνθη όχι τη ρίζα)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. γαλοπούλα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
(προαιρετικά 1 κ.γ. μάραθο-έχει ιδιαίτερη γεύση προσέξτε την ποσότητα)
1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
χοντρό αλάτι
παρμεζάνα για το γαρνίρισμα
Τρόπος εκτέλεσης
Μαγειρεύουμε την pasta σύμφωνα με τις οδηγίες, και προσθέτουμε το μπρόκολο στα τελευταία δύο λεπτά, να βράσει με τα ζυμαρικά και να παραμείνει τραγανό. Σουρώνουμε και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα (τα ζυμαρικά και το μπρόκολο)
Εν τω μεταξυ έχουμε βάλει να ζεσταίνεται η 1 κ.σ ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, το σκόρδο, τον μάραθο και το κόκκινο πιπέρι και όσο όλα αυτά μαγειρεύονται, σπάμε το κρέας με ένα κουτάλι σε μικρά κομματάκια, μέχρι να γίνει καφέ, και να μαγειρευτεί καλά. (Θα μας πάρει περίπου 5 λεπτά).
Ρίχνουμε από πάνω τη 1/2 κ.γ. αλάτι.
Ανακατεύουμε το μείγμα με τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και ριχνουμε απ όπάνω τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδου.
Γαρνίρουμε με παρμεζάνα....
Έτοιμο! Καλή σας όρεξη!