Αυγοφέτες: Γαλλική γκουρμεδιά για όλες τις ώρες!
Eίτε το λέτε αυγόψωμο, είτε αυγοφέτες, είτε το τρώγατε μικροί, είτε το μάθατε μεγάλοι, οι Γάλλοι που το επινόησαν, το αποκαλούν french toast και έχετε κάθε λόγο να το δοκιμάσετε!
Η ιδέα για την αυγοφέτα γεννήθηκε από την ανάγκη να μη πάει χαμένο το παλιό ψωμί. Με αυτό κατά νου, τα υλικά που χρειάζεστε είναι:
Υλικά:
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά
70 γραμμάρια ζάχαρη καστανή (αν θέλετε γλυκό τόστ)
4 φέτες για τοστ ή φέτες από παλιό, κανονικό ψωμί
Βούτυρο
Τρόπος εκτέλεσης:
Βάζετε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο να ζεσταθεί.
Σε μπολάκι χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και τη ζάχαρη.
Βουλιάζετε μέσα στο μπολ τις φέτες ψωμιού.
Τινάζετε ελαφρά να φύγουν τα υπερβολικά υγρά και ροδίζετε τις φέτες στο βούτυρο, να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Από πάνω προσθέτετε βούτυρο, σιρόπι, ζάχαρη, φρούτα, ό,τι θέλετε και απολαμβάνετε όλες τις ώρες!
Καλη σας όρεξη!