Πίτσα με γεύση… λαζάνια!
Κι όμως γίνεται και είναι πολύ νόστιμη. Είναι μια διαφορετική πίτσα την οποία θα λατρέψουν τα παιδιά σας σίγουρα.
Μπορεί να μην έχει λαζάνια μέσα, αλλά αυτή είναι η αίσθηση της γεύσης που δίνει.
Υλικά:
Για την κρούστα
1 πακέτο ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λάδι
2 ½ κούπας αλεύρι
1 κούπα ζεστό νερό
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Για τη γέμιση της πίτσας
1 κουταλιά της σούπας λάδι
½ κούπα σος μαρινάρα
Τυρί ρικότα
½ κούπα μοτσαρέλα τριμμένη
¼ κούπας τριμμένη παρμεζάνα
¼ μεσαίου κρεμμυδιού
3 σκελίδες σκόρδο
Αλατοπίπερο
Φρέσκος βασιλικός.
Οδηγίες:
Σε ένα μεσαίο μπολ βάλτε τη μαγιά, το νερό και τη ζάχαρη. Αφήστε το για δέκα λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι, το λάδι, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Ανακατέψτε το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα. Φτιάξτε τη ζύμη και βάλτε τη σε ένα ταψάκι για πίτσα. Ρίξτε το λάδι και στη συνέχεια βάλτε τη σος.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τη ρικότα και τη μοτσαρέλα. Βάλτε κουταλιές από το μείγμα στην πίτσα σας αφήνοντας όμως κενά. Αυτά καλύψτε τα με την παρμεζάνα και το σκόρδο. Ψήστε για δώδεκα λεπτά.