Χριστουγεννιάτικο κέρασμα: Λεπτά μπισκοτάκια με σοκολάτα και μέντα!
Αυτά τα μπισκότα είναι τέλεια για να τα φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας γιατί απαιτούν λίγα υλικά και πολύ ανακάτεμα, ενώ αποτελούν ένα ιδανικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα για τους καλεσμένους σας!
Υλικά
Κρακεράκια Ritz (ή όποια άλλα βρείτε)
Σοκολάτα γάλακτος
Εκχύλισμα μέντας
Tρόπος Εκτέλεσης
Η αναλογία σοκολάτας-μέντας είναι 4 κομμάτια σοκολάτας (περίπου 200 γρ) για ένα κουταλάκι του γλυκού.
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σας σε ένα μπολ που μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων. Ζεστάνετε σε υψηλή θερμοκρασία για 90 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε. Συνεχίστε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα τελείως, υπολογίστε για περίπου 90 δευτερόλεπτα.
Μόλις η σοκολάτα λιώσει, προσθέστε το εκχύλισμα μέντας και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Απλώστε λίγο χαρτί ψησίματος και αρχίστε να βουτάτε τα κράκερ σας στο μείγμα.
Αφήστε τα ένα ένα στο χαρτί μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα.
Θα στεγνώσουν σε περιπου 15 - 20 λεπτά.
Τip: Μην χρησιμοποιήσετε σπασμένα κρακεράκια, δε θα φαίνονται όμορφα γιατί δε θα καθίσει καλά η σοκολάτα!