Η συνταγή για το απόλυτο κοτόπουλο με παρμεζάνα!

Απίθανη απόλαυση για όλη την οικογένεια!

Η συνταγή για το απόλυτο κοτόπουλο με παρμεζάνα!

Κοτόπουλο τραγανό, με τυρένια επίστρωση και γευστική σάλτσα! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και είμαστε σίγουροι ότι θα την κάνετε ξανά και ξανά!

Ta υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
1/4 κουταλάκι του γλυκού λιωμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
6 κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 φλιτζάνια σάλτσα μαρινάρα (marinara sauce)*
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
1 πακέτο τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη
1 πακέτο κρουτόν σκόρδο



Τρόπος Εκτέλεσης

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Καλύψτε το κάτω μέρος ενός ταψιού με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με σκόρδο και κόκκινο πιπέρι.
Τακτοποιήστε τα στήθη κοτόπουλου και περιχύστε τη σάλτσα μαρινάρα πάνω από το κοτόπουλο.
Πασπαλίστε με το βασιλικό, το μισό τυρί μοτσαρέλα, και μετά τη μισή παρμεζάνα.
Ρίξτε από πάνω τα κρουτόν, από πάνω το υπόλοιπο τυρί μοτσαρέλα και το υπόλοιπο τυρί παρμεζάνα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί και το κρουτόν να πάρουν χρυσοκαφέ χρώμα και το κοτόπουλο δεν είναι πλέον ροζ στο εσωτερικό, περίπου 35 λεπτά έως μία ώρα, ανάλογα με το σχήμα και το πάχος του κοτόπουλου.
Αν έχετε στιγμιαίο θερμόμετρο φαγητού, θα πρέπει αν το εισάγετε στο παχύτερο μέρος του κοτόπουλου να γράψει τουλάχιστον 70 βαθμούς C. τουλάχιστον 160 βαθμούς.

* H σως μαρινάρα είναι μία Ιταλική σάλτσα, από τη Νάπολη, με βασικά συστατικά: ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και βασιλικό. Υπάρχει συσκευασμένη στα μεγάλα σούπερ μάρκετ αλλά μπορείτε να βρείτε και τη συνταγή στο διαδίκτυο για να τη φτιάξετε μόνοι σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved