Μπισκότα με μακαντέμια και σοκολάτα γάλακτος: Θα τα λατρέψετε!
Το μακαντέμια συγκαταλέγεται στους εκλεκτότερους ξηρούς καρπούς του κόσμου, χάρη στη μοναδική, βελούδινη γεύση του, στην τραγανιστή υφή του και στο όμορφο κρεμ χρώμα του. Είναι πλούσιο σε υγιή μονοακόρεστα λιπαρά, που προσθέτουν μία απίθανη γεύση από σπιτικό βούτυρο όταν ψήνονται!
Αυτή η συνταγή για μπισκότα με μακαντέμια και σοκολάτα γάλακτος θα ξετρελάνει σίγουρα μικρούς και μεγάλους!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι macadamia nuts κομμένα στη μέση
125g ανάλατο μαλακό βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 1/3 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50g σοκολάτας γάλακτος, λιωμένη, για γαρνίρισμα
Τρόπος Εκτέλεσης:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C / 160C με αέρα. Τοποθετήστε τους ξηρούς καρπούς μακαντέμια σε ένα ταψί ψησίματος. Ψήστε για 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι να το χρώμα να γίνει ελαφρώς χρυσαφένιο. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Μειώστε στους 160C / 140C. Απλώστε χαρτί ψησίματος σε δύο 2 μεγάλα ταψιά/δίσκους ψησίματος.
Χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε το αυγό, τη βανίλια και την κανέλα και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε το αλεύρι και τα μακαντέμια. Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατέψτε καλά, μέχρις ώτου έχετε ένα καλά αναμειγμένο ομογενές υλικό.
Πάρτε με το κουτάλι της σούπας επίπεδες κουταλιές του μείγματος και τοποθετήστε τις σε απόσταση 4 εκατοστών στους δίσκους. Ψήστε για 18-20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ελαφρύ χρυσό χρώμα. Αφήστε να κρυώσουν πάνω στους δίσκους για 5 λεπτά. Μεταφέρετε έπειτα σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Ρίξτε από πάνω τη λιωμένη σοκολάτα και αφήστε για 30 λεπτά στην άκρη.
Μετά από αυτό, είστε έτοιμοι να τα απολαύσετε!