Μυρωδάτο χοιρινό με αρακά!
Παρότι ο αρακάς είναι ένα από τα πιο θρεπτικά πιάτα τα παιδιά συνήθως και μόνο στην όψη του... «μπλιάχ».
Δοκιμάστε όμως να τον φτιάξετε με τρυφερό κρεάτακι και μυρωδικά και τότε σίγουρα θα πέσουν με τα μούτρα στο πιάτο!
ΥΛΙΚΑ
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
- 500 γραμμ. αρακάς
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι και μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τον αρακά. Έπειτα περνάμε τις ντομάτες από το μούλτι και τις προσθέτουμε στο φαγητό, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε. Λίγο πριν σβήνουμε το μάτι προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και έχουμε ένα πεντανόστιμο πιάτο, γεμάτο θρεπτικά συστατικά και ενέργεια!