Γιορτινό και εύκολο cheesecake με βατόμουρα (vid)
Εκτός από τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα μπορείτε να φτιάξετε στις γιορτές, και όχι μόνο, ένα ελαφρύ cheesecake.
Είναι γευστικό, αρωματικό, και μπορείτε αντί για βατόμουρα να βάλετε φρούτα της αρεσκείας σας ή ξηρούς καρπούς.
Υλικά
10 μπισκότα Graham
3 κουταλιές της σούπας γάλα
500 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
⅓ φλιτζάνι μέλι
2 φλιτζάνια γιαούρτι
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
3 φλιτζάνια βατόμουρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Τοποθετείστε τα μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα και σπάστε τα με έναν πλάστη.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε τα μπισκότα με το γάλα μέχρι να απορροφηθεί τελείως. Στη συνέχεια σε μία φόρμα με αποσπώμενη απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα και το ψήνετε 15 λεπτά στους 150 ° C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το τυρί κρέμα μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι. Προσθέστε το μέλι,το γιαούρτι, τα αυγά, τη βανίλια, και το καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας καλά. Απλώνετε την κρέμα στο μείγμα από μπισκότα και ψήνετε για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια προσθέτετε τα βατόμουρα και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 30 λεπτά. Το γλυκάκι είναι έτοιμο.
Καλή σας όρεξη!