Cheesecake με σοκολάτα
Το αγαπημένο cheesecake όλων με σοκολάτα. Ο συνδυασμός που τρελαίνει!
Υλικά:
½ κούπα ψημένα φυστίκια
4 κομμάτια σοκολάτα άγλυκη
1 κούπα βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
1 κούπα αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
1 κούπα ημίγλυκα κομμάτια σοκολάτας
4 πακέτα τυρί σε κρέμα
1 ¾ κούπας ζάχαρη
Άλλα 7 αυγά
2 κουταλιές του γλυκού βανίλια
2 κουτιά γλάσο σοκολάτας,
Οδηγίες
Ρίξτε ½ κούπα φυστίκια σε κάθε ένα από τα δύο ταψάκια που θα χρειαστείτε.
Ζεστάνετε στο φούρμο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό σε μεσαίο επίπεδο τα κομματάκια της άγλυκης σοκολάτας. Χτυπήστε το βούτυρο και 2 κούπες ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα στο μίξερ. Προσθέστε τα τέσσερα αυγά, 1 κάθε φορά χτυπώντας τα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα. Προσθέστε το αλεύρι χτυπώντας σε μεσαία ταχύτητα. Ρίξτε μια κουταλιά βανίλια και τα κομματάκια της ημίγλυκης σοκολάτας. Μοιράστε το μείγμα στα δύο ταψάκια βάζοντάς το πάνω από τα φυστίκια. Χτυπήστε το τυρί σε μεσαία ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να γίνει μαλακό. Προσθέστε ¾ κούπας ζάχαρη και τα 7 αυγά, ένα κάθε φορά. Ρίξτε 2 κουταλιές βανίλια και αφού ανακατέψτε μοιράστε το μείγμα στα δύο ταψάκια. Ψήστε για μία ώρα και 15 λεπτά. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφού ρίξτε πάνω το γλάσσο είναι έτοιμα.