Μπουτάκια κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι, με ρύζι μπασμάτι!

Αυτό το πιάτο μπορεί να αποτελέσει άνετα, τόσο κομμάτι του γιορτινού σας τραπεζιού, όσο και να αποτελέσει ένα αυτόνομο γεύμα οποιαδήποτε άλλη στιγμή,  αφου πρόκειται για μία εντυπωσιακή αλλά πανεύκολη συνταγή!

Μπουτάκια κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι, με ρύζι μπασμάτι!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για δύο μερίδες:

4 μπούτια κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας μέλι και 1 ακόμη ξεχωριστά.
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
120g ρύζι μπασμάτι
70g λάχανο κατσαρό ψιλοκομμένο (kale)
χυμό από 2 λάιμ
100g ραπανάκια κομμένα στα δύο
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

Sticky chicken drumsticks & sesame rice salad

Τρόπος εκτέλεσης:

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 C στον αέρα.
Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί.
Αναμείξτε το μέλι, τη σόγια, τη 1 κουταλιά σησαμέλαιο και τη 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι σε ένα μπωλ, και περιχύστε το κοτόπουλο - βεβαιωθείτε ότι κάθε κομμάτι έχει καλυφθεί με το μείγμα.
Ψήστε για 25-30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ρίξτε το ρύζι σε 240ml νερό και αφήστε το να βράσει. Μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Ρίξτε στο λάχανο 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι και ανακατέψτε με τα χέρια για 5 λεπτά έως ότου μαλακώσει. Ρίξτε από πάνω το χυμό λάιμ, το υπόλοιπο σησαμέλαιο και τη 1 κουταλιά μέλι και προσθέστε τα ραπανάκια.
Τηγανίστε το ρύζι στο υπόλοιπο φυτικό λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για να στεγνώσει. Προσθέστε το στο κατσαρό λάχανο και ανακατέψτε.
Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σαλάτα και και ρίχνετε από πάνω τους σπόρους σουσάμι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved