Βελουτέ κολοκυθόσουπα για το τραπέζι των Χριστουγέννων
Αυτή τη συνταγή μου την έχει δώσει η μαμά μου. Και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα τη φτιάξω για το τραπέζι των Χριστουγέννων. Είναι νόστιμη, θρεπτική και είμαι σίγουρη πως θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή.
Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου
Όποια άλλη συνταγή και αν δοκίμασα ποτέ δεν βγήκε κάποια τόσο νόστιμη. Γράψτε τα υλικά και φτιάξτε τη.
Υλικά
1 κιλό κόκκινη ή κίτρινη κολοκύθα
3 καρότα
1 πράσο
2 πατάτες
1 σπιτικό ζωμο κότας knorr
αλατοπίπερο
χυμό από μισό πορτοκάλι
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
Εκτέλεση
Πλύνετε καλά τα λαχανικά, κόψτε τα σε μεγάλους κύβους και σοτάρετε τα σε λίγο λάδι
Σβήστε με το κρασί, προσθέστε το ζωμό, το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει τον πρώτο βρασμό, χαμηλώστε την θερμοκρασία του ματιού της κουζίνας σας, σκεπάστε την κατσαρόλα σας και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 40-50 λεπτά.
Με ένα μπλέντερ χειρός, λιώστε τα λαχανικά και προσθέστε το υπόλοιπό λάδι. Βάλτε τη να πάρει μια βράση και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Tips σερβιρίσματος: α) Ψιλοκόψτε μπέικον, τσιγαρίστε το σε ένα τηγάνι, βάλτε το κέντρο του πιάτου μία κουταλιά της σούπας και στο πλάι σερβίρετε με μισή φέτα χωριάτικο ζυμωτό ψωμί.
β) Βάλτε στο κέντρο του πιάτου μια κουταλιά γιαούρτι ή μια κουταλιά κρέμα γάλακτος.
Σε όλες τις προτάσεις σερβιρίσματος, μην ξεχάσετε να προσθέσετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλά Χριστούγεννα!