Γαλοπούλα γεμιστή-Η τέλεια συνταγή για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και όχι μόνο!

Υπέροχη και πεντανόστιμη συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα. Φτιάξτε τη για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και εντυπωσιάστε τόσο εμφανισιακά όσο και γευστικά τους φίλους και καλεσμένους σας.

Γαλοπούλα γεμιστή-Η τέλεια συνταγή για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και όχι μόνο!

Υλικά:
1 γαλοπούλα
250 γρ. κιμά χοιρινό
1 κούπα κάστανα βρασμένα
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
1 κρεμμύδι ξερό
10 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
1 κούπα του τσαγιού ρύζι Αμερικάνικο
2 κύβους σπιτικούς knorr (από κοτόπουλο)
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
αλατοπίπερο
3-4 κουταλιές της σούπας βιτάμ
1/2 ποτήρι λάδι

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίστε τον κιμά, ρίξτε το κρεμμύδι και συνεχίστε το τσιγάρισμα.
Έπειτα προσθέστε το κουκουνάρι, τα κάστανα, τα δαμάσκηνα, μόλις σωθούν τα υγρά, σβήστε με το κρασί. Προσθέστε τον έναν κύβο knorr ρίξτε ελάχιστο νερό. Αφήστε μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά και αφαιρέστε από την εστία της κουζίνας.ν Αλατωπιπερώστε στο τέλος.

Πλύνετε πολύ καλά την γαλόπουλα και στεγνώστε τη με λίγο χαρτί κουζίνας. Με το βιτάμ και χοντρό αλάτι, κάντε μασάζ σε όλη τη γαλοπούλα. Έπειτα γεμίστε τη με τη γέμιση και με έναν σπάγκο ράψτε το κάτω μέρος ώστε να μην μπορεί να βγει η γέμιση έξω.

Βάλτε τον φούρνο σας στους 240 βαθμούς Κελσίου.
Μέσα στο ταψί προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό κρέατος. Έπειτα από πάνω τοποθετήστε τη γαλοπούλα.
Ψήστε για 25 λεπτά και μετά χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς Κελσίου. Υπολογίστε ότι χρειάζεται 30 λεπτά μαγειρέματος για κάθε μισό κιλό κρέατος. Οπότε για 2 κιλά γαλοπούλα πχ, θα χρειαστείτε περίπου 2 ώρες μαγειρέματος.
Ανά μισή ώρα, να θυμάστε να βγάζετε τη γαλοπούλα από το φούρνο, και να τη βρέχετε με ένα πινέλο από πάνω, με ζωμό κοτόπουλο που θα έχετε στην άκρη βρασμένο.
Όταν η γαλοπούλα σας είναι έτοιμη, βγάλτε τη από το φούρνο και αφήστε τη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

Το ζουμάκι που θα έχει το ταψί μπορείτε να το κάνετε μία ωραία συνοδευτική σάλτσα.
Καλή επιτυχία και καλή Πρωτοχρονιά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved