Ψητές γεμιστές πατάτες: Γρήγορη λύση για έξτρα συνοδευτικό ή βραδινό!
Μήπως ξεμείνατε από συνοδευτικό στο τραπέζι σας; Μηπως δεν υπολογίσατε καλά και τελείωσε το ρύζι ή οι πατάτες φούρνου; H μήπως σκέφτεστε τί να βγάλετε σε όσους μείνουν πιο αργά;
Μια γρήγορη και γευστική λύση για σας που ψάχνετε να ετοιμάσετε κάτι διαφορετικό στα γρήγορα για τους ...βραδινους, είναι οι ψητές γεμιστές πατάτες!
Τις γεμίσετε με ό,τι λαχανικά έχετε στο ψυγείο σας και τις βάζετε για λίγο στο φούρνο! Ακόμη και σκέτες με λίγο βούτυρο και μαύρο πιπέρι ή με μαγιονέζα μετά το ψήσιμο είναι εντυπωσιακές και χορταστικές!
Ας δούμε τη συνταγή για πατάτες γεμιστές με λαχανικά!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για 4 άτομα θα χρειαστείτε:
4 μέτριες πατάτες με το φλούδι, πλυμμένες καλά
ελαιόλαδο
βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Για το γέμισμα - Διαφορες ιδέες
1. Μπρόκολο, τριμμένο τσένταρ και ψιλοκομμένο ψημένο μπέικον
2. Καλαμπόκι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγιονέζα
3. Κόκκινα φασόλια, μπέικον, γιαούρτι και ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
4. Ο.τι άλλο βρείτε στο ψυγείο σας, πιστέψτε μας ταιριάζει!
Τρόπος εκτέλεσης
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς με τη σχάρα στην κεντρική θέση.
Βάλε αλουμινόχαρτο στη σχάρα .
Τρύπησε τις πατάτες με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και άλοιψέ τις με ελαιόλαδο.
Βάλε τις πατάτες στο φούρνο ψήσε μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με ένα μαχαίρι, περίπου για 40 λεπτά
Βγάλτες από το φούρνο και βάλ'τες σε ένα ταψί που έχεις στρώσει με λαδόκολλα.
Χάραξε τις πατάτες στη μέση ή με μαχαίρι.
Βάλε λίγο βούτυρο και αλατοπιπέρωσε.
Γέμισε κάθε πατάτα με τη γέμιση της αρεσκείας σου και βάλτες στο φούρνο για περίπου 5 λεπτά.