Ρύζι με μάνγκο και κουκουνάρι: Το απόλυτο γιορτινό συνοδευτικό
Ενα απίθανο συνοδευτικό για τα πιάτα με τα ψητά αλλά και μόνο του ως πιάτο για όσους δεν τρώνε κρέας.
Αυτή η συνταγή εχει χρώματα και αρώματα και ειναι εκπληκτική.
Για έξι περίπου μερίδες θα χρειαστείτε:
300γρ. αγριο ρύζι βρασμένο
60ml ελαιόλαδο
100γρ. κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
100γρ. κίτρινες και κόκκινες πιπεριές
100γρ. καρότο τριμμένο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
1 μάνγκο, σε κυβάκια
100γρ. κουκουναρι
50γρ. μαύρες σταφίδες
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Εκτέλεσης
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις πιπεριές και το καρότο και συνεχίζετε μέχρι να μαραθούν κι αυτά. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνετε με το κρασί, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και στο βρασμένο ρύζι προσθέτετε το μάνγκο, το κουκουνάρι και τις σταφίδες.
Καλή σας όρεξη!
Τip: Αν θέλετε μπορείτε στο τέλος να προσθέσετε τριμμένο αγγουράκι για να δροσίσετε το πιάτο και να το παρουσιάσετε ως σαλάτα!