Συνταγή για εύκολη φασολάδα!
Με τέτοιο κρύο, ας φτιάξουμε μια ζεστή, απολαυστική, λαχταριστή φασολάδα!
Τα φασόλια θα πρέπει να τα βάλουμε στο νερό από το βράδυ. Επομένως, βάλτε τα από σήμερα για να είστε έτοιμες για το αυριανό σας φαγητό!
Υλικά
500 γραμμάρια φασόλια
3 καρότα κομμένα
1/2 κόκκινη πιπεριά
4 κλωνάρια σέλινο
200 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ έχουμε βάλει τα φασόλια στο νερό . Το πρωί τα βράζουμε, πετώντας το πρώτο νερό όταν πάρουν μια βράση και ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα για να συνεχιστεί ο βρασμός.
Όταν μαλακώσουν τα φασόλια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (καρότα, σέλινο, πιπεριές, κρεμμύδι και λάδι) και σιγοβράζουμε.
Οταν δείτε ότι τα λαχανικά έχουν μαλακώσει, προσθέτετε το ντοματοπελτέ, τη ντομάτα και το χυμό λεμονιού.
Όταν είναι έτοιμη η σούπα σερβίρουμε.
Τip: Αν την προτιμάτε λίγο πικάντικη, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπούκοβο στο τέλος ή κόκκινη καυτερή πιπεριά στην κατσαρόλα, μαζί με τον ντοματοπελτέ.
Και φυσικά, μην ξεχάσετε τα συνοδευτικά: Ελίτσες και φρέσκο ψωμί!